Over mij

In mijn economisch actieve periode heb ik onder andere gewerkt in het economisch onderzoek en de IT. Daarnaast heb ik verschillende hobbies, zo ben ik van jongs af aan met hout en fotografie in de weer geweest. Eind jaren 80 van de vorige eeuw maakte ik kennis met het houtdraaien tijdens een vakantie. Dat heeft een grotere invloed gehad dan ik me toen realiseerde.
 
 
 
Toen mijn pensionering naderde ben ik begonnen een werkplaats(je) in te richten. Oorspronkelijk gericht op klein meubelwerk, is het accent snel verlegd naar houtdraaiwerk.
Begin 2002 heb ik de grootste draaibank aangeschaft die in mijn werkplaats past, een Wivamac DB1000, speciaal aangepast door Willy Vanhoutte.
 

 
 
 
Radius had in die tijd geen website en leidde naar mijn mening een goed verborgen bestaan. Door een verwijzing in de vertaalde versie van het boek van Phil Irons “Houtdraaien, techniek en projecten” kwam ik de vereniging uiteindelijk op het spoor.
Tijdens het bezoek aan de Demodag in Fort Vechten in 2002 heb ik een praatje gemaakt met Klaas Dikstaal, waarna ik me bij de afdeling Haarlemmermeer heb aangesloten.